Praline

Praline na zadnji šolski dan

Vedno, ko se bliža zadnji šolski dan je vsem prijetno pri srce. Otroci se oddahnejo, zraven pa tudi starši. Je pa res, da predstavniki staršev, posebej v nižjih razredih po navadi poskrbijo za posladek. Pri nas so praline bila super izbira. Ker sem sama predstavnik razreda, zelo rada vedno uredim tako, da bi bilo najboljše za vse. Tako se že kar nekaj časa prej začnem spraševati in razmišljati, kaj bom kupila razredničarki in kaj bo moj otrok nesel ,da se bodo posladkali. Lani, ko je bil 2 razred, je nesel čokoladne praline in vsi so bili izredno zadovoljni.

Tako, da letos nisem imela problema s tem, kaj bi, ker sem se enostavno spet odločila za praline, ker jih večina otrok obožuje. Seveda so izjeme in vedno bodo, tukaj ni dileme in s tem ni nič narobe. Tako sem naročila praline en dan prej, da so le bili čisto sveži, da bodo otroci uživali, ko se bodo na zadnji dan šole malo posladkali. Kako lepo je to videti v nižjih razredih, ko so otroci še tako veseli zadnjega dne in obdarovanja učiteljici, tudi učiteljice v nižjih razredih so do otrok bolj čustvene. 

Ker so bile praline tako lepo pakirane, jih nisem niti premikala, tako sem jih kar pustila v tej embalaži, ker je bilo super. Tudi otrok je lahko škatlico lepo nesel v šolo, da ne bi kaj stresel. Moram reči, da je svet staršev posebna naloga in da priznam, da uživam v njej, posebej, ko so posebni dogodki in ta danes, ko je konec šole je poseben, tudi sama obožujem praline, tako da sem tudi jaz kakšnega ukradla iz škatlice. 

So dnevi, ko je treba slaviti. Tak dan je tudi konec šolskega leta in praline so nalašč za to. Lepo je videti otroke nasmejane, kako se posladkajo in uživajo, ko vedo, da jih čaka dva meseca počitnic. Drugo leto ne vem, če bom predstavnica razreda, vem pa da bo moj otrok verjetno vseeno nesel v šolo praline za svoj rojstni dan.