Prodaja motornih plovil

Prodaja plovil ves čas narašča

Prodaja plovil narašča iz leto v leto predvsem zaradi tega, ker je vedno več ljudi, ki si želi kupiti jadrnico ali jahto in imajo tudi dovolj finančnih sredstev, da si to lahko tudi privoščijo. Prodaja plovil pa ne predstavlja le preprostega ogleda želenega plovila v prodajnem salonu, temveč zajema tudi veliko svetovanja navtičnega strokovnjaka. Njegovi nasveti vam bodo olajšali vašo odločitev, katero plovilo izbrati, glede na vaše želje in potrebe. Prodaja plovil poteka na sedežih podjetij, ki izdelujejo plovila ter v veliki meri tudi na navtičnih sejmih, ki postajajo vedno bolj priljubljeni tudi zaradi številnih popustov in možnosti ugodnega nakupa plovila.

Pomembno je, da boste na navtičnem sejmu v živo primerjali različne tipe plovil, ki vas zanimajo. Prodaja plovil je zelo zahteven in kompleksen postopek, saj je prodajalcu še kako pomembno, da pridobi čim več kupcev. V ta namen imajo zaposlene strokovne svetovalce, ki imajo poleg širokega navtičnega znanja, tudi veliko izkušenj z jadranjem na morju ali pa potovanju z jahto. Njihovo teoretično znanje in praktične izkušnje se zlijejo v celoto, ki je za kupca zelo pomembna. Tak svetovalec vzbudi pri potencialnem kupcu zaupanje, ki je nujno potrebno za uspešno sklenitev posla. Prodaja plovil je pri številnih proizvajalcih plovil dobila pravi zagon šele z vključitvijo visoko usposobljenih svetovalcev za področje navtike.

Proizvajalci plovil so v veliki večini podali mnenje, da jim je šele zaposlitev navtičnega svetovalca, omogočila tako uspešno prodajo. Pred tem je bila prodaja plovil bistveno manjša. Nekateri ponudniki, ki so še oklevali z zaposlitvijo navtičnega svetovalca, so se zanj odločile potem, ko so se pri drugih prepričali o njihovih izjemnih rezultatih. Pri nekaterih se je prodaja vozil celo podvojila na račun navtičnega svetovalca, ki predstavlja dodano vrednost pri prodaji plovil. Zelo zadovoljni so tudi kupci, saj so pred nakupom dobili vse potrebne informacij in nasvete, ki so jim tudi olajšali nakup.