Termoizolacija hiše

Termoizolacija je še kako pomembna

Dan nas pozimi ne zebe in poleti ni prevroče v našem domu, zato poskrbi prav termoizolacija. Ljudje, ki imajo pri hišah pravilno termoizolacijo so naredili ogromno in resnično ni vredno šparati, ko govorimo o termoizolaciji, kajti še kako nam bo kasneje žal. Kajti veliko kurjave bo šlo skozi vaše okna in tako bodo tudi življenjski stroški višji.

Ne zavedamo se še tega, da slaba termoizolacija lahko pusti trajne posledice v prostorih in na predmetih v hiši. 

Torej slabe strani slabe termoizolacije:

  • Metanje denarja skozi okno
  • večji stroški
  • slabe posledice po posameznih prostorih
  • slabe posledice po predmetih v hiši.

To so dejavniki, ki jih ne smete zanemariti in potrebno je narediti dobro termoizolacijo, ki je lahko iz: stiropora, poliester, steklena volna, kameno volno ali različne folije. Vsi ti materiali se lahko uporabijo poljudno različnih oblik in velikosti, saj jih lahko poljubno režete, odvisno je od debeline in od koeficienta toplotne prevodnosti materialov.

Že po dveh letih bivanja v vašem domu, boste videli ali vaša termoizolacija deluje, to vam bodo pokazali vaši prostori in stene po hiši, seveda pa boste čutili po samem zraku v hiši, kaj se dogaja, ali imate pozimi hišo toplo brez pretirane kurjave in toplota ostane v prostoru in poleti, ko je zjutraj še hladno vam bo termoizolacija hiše hitro povedala, kako funkcionira, če boste hišo čez dan zaprli in bo ostala hladna in v hiši ne bo vroče. To pomeni kvalitetna termoizolacija in takšna seveda mora biti. 

Če mislite, da boste pri termoizolaciji prihranili se motite, kajti prav zaradi te napake, se vam bo mogoče zgodilo to, da boste mogli ponovno delati gradbena dela in narediti pravilno, kajti bivanje bo postajalo v takšnem domu neprijetno in tudi ne zdravo. Zato takrat, ko gradite poskrbite za vaše zdravje in raje prihranite kje drugje, termoizolacija pa naj bo narejena strokovno in dobro.